Rólunk
Mák Coffee – A frissítő élmény kézben!
2025-ben indítottuk el a Mák Coffee-t, egy olyan vállalkozást, amit a kávé iránti szenvedély és a vendéglátás szeretete inspirált. Szegedről indultunk, de mára országos rendezvényeken, fesztiválokon, bulikon és zárt eseményeken vagyunk jelen. Nincs fix üzlethelységünk, mi mindig ott vagyunk, ahol igazi élményre vágynak a vendégek.
Kínálatunkban nemcsak a legfinomabb kávékat, hanem frissítő limonádékat, üdítőket, sört és cidert is találhatsz, mindezt a legjobb minőségben. Mák Coffee – nálunk minden korty egy élmény!
Akár egy fesztivál, akár egy privát rendezvény, nálunk biztos lehetsz benne, hogy a legjobb ízekkel várunk!

Organikus aromák

Sötét pörkölésű kávé

Prémium babszemek

A frissesség ereje
A legjobb összetevők

☕ FRESH BEANS A frissesség ereje
Vidd haza kedvenc kávénkat! 100% válogatott szemes kávé, frissen pörkölve, 10 dekás kiszerelésben. A Mák Coffee minősége most otthonodban is élvezhető!

🌱 REBORN COFFEE A kávé új élete
Ne dobd ki a kávézaccot! 10 dkg-os kiszerelésben kínáljuk prémium minőségű, újrahasznosított kávézacc termékünket. Környezetbarát megoldás, stílusos formában – a Mák Coffee fenntartható jövőjéért.

☕Nature Roasted Bean TERMÉSZETESEN PÖRKÖLT BAB
A természet íze minden csészében
Kávészemek, amelyeket hagyományos módszerekkel, mesterséges beavatkozás nélkül pörköltünk. A tiszta, természetes ízélményért – úgy, ahogy a természet megalkotta.
Receptek
1. Olasz Kávé – Espresso
Hozzávalók:
- 10 dkg olasz szemes kávé (lehetőleg egy klasszikus arabica-robusta keverék)
- Víz (friss, tisztított)
Elkészítés:
- Darálás:
- A legfinomabb, eszpresszóhoz való darálás (nagyon apró szemcsék). Ez segít, hogy a víz gyorsan és intenzíven áthaladjon a kávén.
- Főzés:
- A legideálisabb hőfok 90-95 °C. Az eszpresszó gépen használjunk megfelelő víznyomást (9 bar), hogy a kávé minden ízét kihozza.
- Tálalás:
- Az olasz eszpresszót apró csészében tálaljuk. Tálalás előtt a kávét egy kis tejhabbal, vagy édesítve is kínálhatjuk, ha szükséges.
2. Arab Kávé – Türkish Coffee (Török Kávé)
Hozzávalók:
- 10 dkg szemes arabica kávé
- Víz
- Cukor (opcionális)
Elkészítés:
- Darálás:
- A kávét extra finomra kell darálni, szinte por állagúra. A török kávénál a darálásnak a legfinomabbnak kell lennie, hogy jól oldódjon fel a vízben.
- Főzés:
- Hőfok: A víz hőmérséklete kb. 80-85 °C legyen, és lassan forraljuk fel a kávét. A kávét egy kis lábasban (cezve) melegítjük, folyamatosan keverve, amíg enyhén habos nem lesz.
- Tálalás:
- Az arab kávé jellemzően nagyon erős és gazdag ízű, kicsi, török kávés csészében tálaljuk. Ha szeretnénk édesíteni, cukrot is adhatunk hozzá.
3. Nigeriai Kávé – Nigeriai Arabica
Hozzávalók:
- 10 dkg nigériai arabica kávé
- Víz (ajánlott friss, tisztított víz)
Elkészítés:
A nigériai kávét inkább szimpla feketeként, cukor vagy tej nélkül tálaljuk, hogy a tiszta, természetes ízeket élvezhessük.
Darálás:
A nigériai arabica kávéhoz közepes finomságú darálás szükséges, ami megfelelően kiegyensúlyozza a kávé erősségét és ízét.
Főzés:
Hőfok: A víz hőmérséklete ideális 90-92 °C. A kávét a hagyományos módszerrel, akár french press, pour over, vagy drip kávéfőző segítségével készíthetjük el. A nigeriai kávé általában erőteljes, fűszeres ízű, érdemes lassan főzni, hogy a lehető legtöbb ízanyag kijöjjön belőle.

Miért szeretjük a kávét?
Mert nemcsak finom, hanem számos jótékony hatással is bír, amit mindannyian élvezhetünk. Íme néhány ok, amiért a kávé a napunk alapdarabja:
Felrázza a napot – A kávé serkenti a központi idegrendszert, segít ébren maradni és javítja a koncentrációt.
Élénkít és energizál – A benne található koffein növeli a vitalitást és segít túljutni a reggeli fáradtságon.
Kreativitásra ösztönöz – A kávé segíthet jobban koncentrálni és kreatívan gondolkodni, ideális társ munkához vagy tanuláshoz.
Jót tesz a testnek – A kutatások szerint mérsékelt kávéfogyasztás pozitív hatással lehet a szívre és a hosszú életre.
Társasági élmény – A kávé élvezete gyakran közösségi esemény, amely összehozza a barátokat, családokat és kollégákat.
Tökéletes pihenés – Egy csésze kávé segíthet ellazulni és egy kis szünetet tartani a napi rohanásban.





